Magyar Ifjúsági Talentumok

Tudományt, Kultúrát és Sportot Támogató Egyes​ület

A résztvevő középiskolások gondolatai az első egyetemi élményekről.
Prof. Dr. Szijártó Attila bevezető előadása a Semmelweis Egyetemen

Rendkívül hálás vagyok az emlékezetes orvostudományi előadásért, amelyen részt vehettem. A Magyar Ifjúsági Talentumok Egyesület segítségével egészen új perspektívából láthatom az orvosi munkát, és még nagyobb elszántsággal készülök a világ legszebb hivatására. Köszönöm az egyesületnek, az egyesület vezetőinek, és Szijártó professzor úrnak! (N. B.)

Számomra egy teljesen új világ tárult elém, ahogy beléptem az előadásra. Nagy élmény volt és rengeteget tanultam. Hiánypótló. Köszönöm a lehetőséget! (Gy-V. P.)

Számomra az egész esemény egy nagyon pozitív élmény volt, még a hosszú iskolai nap után is lekötötte a figyelmemet dr. Szijártó Attila előadásmódja. Izgatottan várom a többi alkalmat is, nagyon hálás vagyok, hogy egy ilyen színvonalas projekt része lehetek! :) (O. M.)

A kurzus első előadása inspiráló volt, megerősített abban, hogy tudományos pályán folytassam a tanulmányaimat. Szeretném megköszönni a MIT Egyesületnek, hogy biztosítják számomra az előadások látogatásának lehetőségét. (K. L.)

Számomra ez a különleges, minden tudományterületet átfogó előadás teljesen új megvilágításba helyezte az orvoslással és kutatással kapcsolatos gondolataimat. Érdekes volt megtapasztalni az egyetemi légkör és az óriási előadóterem hangulatát. Hatalmas élmény! (P. ZS.)

Szerencsésnek érzem magam, hogy részt vehettem ezen a magával ragadó előadáson, ami már nagyban formálta a tudománnyal kapcsolatos szemléletmódomat.  Nagyon várom a következőt! Köszönöm szépen a szervezést és az izgalmas lehetőséget! (K. J.)

Nekem meghatározó élmény volt részt venni a Professzor Úr előadásán amit nagyon élveztem, hisz annak az egyetemnek az életébe kaptam betekintés ahova járni és tartozni szeretnék és egészen inspiráló volt egy olyan eredeti bemutatóműtőben (előadóteremben) tartózkodni, ahol megszületett a magyar orvoslás. (Cs. Á.)

Összességében nagyon élveztem, az előadást érdekesnek és több helyen humorosnak találtam, jó volt többet megtudni a TDK-ról és belemélyedni a kritikus gondolkodás fontosságába, valamint különleges érzés volt így gimnazistaként beülni az egyetemisták közé egy előadóterembe. (S. A.)

Nagyon élveztem az előadást, egy teljesen más világ, mint a középiskola. Már izgatottan várom a további előadásokat! (S. SZ.)

Nekem nagyon tetszett az elõadás, nagyon inspiráló volt és nagyon örülök, hogy ennek az egésznek részese lehetek. Most online vettem részt, ezért az egyedüli nehézség a hanggal volt, néha szakadozott és nem tudtam emiatt jól követni. De maga az elõadás fantasztikus volt! (H. Z.)

Hatalmas élmény volt számomra az egyetemi előadás, nagyon tetszett, hogy a Professzor Úr magyarázatainak és valósághű példáinak köszönhetően szinte mindenre emlékszem már az első hallás után is, és egy teljes, részletes képet kaphattunk a kutatások alapjairól.  Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget!  (V. H.)

Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget erre az előadásra! Alig várom, hogy pár év múlva már “hivatalosan” is tanulhassak a Semmelweis Egyetemen, és örülök, hogy addig is belekóstolhatok az egyetemi életbe! (H. E.)

A csütörtöki előadás számomra nagyon élvezhető és érdekes volt, valamint felkeltette az érdeklődésemet a TDK iránt is. Köszönöm a lehetőséget és már várom a folytatást. (SZ. H.)

Szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy ott lehettem. Nekem nagyon tetszett az előadás, érdekes volt, elrepült az a 90 perc. Nagyon várom már a következőt, szuper élmény volt az egytemen lenni és előadást hallgatni, köszönöm! (R. A.)

Nagyon tetszett az előadás, jól szórakoztam, főleg a fiatalos hangulat miatt. (T. K.)

Számomra ez egy elképesztő lehetőség volt, amely egy újabb lépéssel az orvosihoz, mint célhoz közelebb hozott és emellett a kutatás iránti vágyamat is felerősítette. Nemcsak azért kiváló lehetőség ez minden diáknak, aki az orvosi felé érdeklődik, mert jövendőbeli professzorunkkal van lehetőség megismerkedni, hanem emellett bepillantást kaptunk az egyetemi életbe és ami még fontosabb, a kutatás életébe is. (V. K. D.)

Ugyan én csak online tudtam részt venni, de nagyon tetszett az előadás, minden várakozásomat felülmúlta, érdekes volt nagyon és őszintén élveztem, megtisztelve érzem magam, hogy részt vehettem rajta. :) (K. B.)

Inspiráló volt bepillantást nyerni a hallgatói létbe. Szerintem ez egy páratlan lehetőség arra, hogy a tudományos pályafutás iránt érdeklődő fiatal diákok részt vegyenek magas színvonalú előadásokon, a középiskolán túlmutató körülmények között. (P. D.)